dbp

Ritzema Boskade 7
2101 GL Heemstede

tel: 023 5314459
fax: 023 5329934
info@dbp-onderwijs.nl

Cursussen

Motivatie en resultaat bij wiskunde, een nieuwe aanpak in de sectie
19 maart 2019   Jaarbeurs Utrecht

10:00 - 16:00 Beatrixgebouw

Concreet
Deze workshop is voor docenten die zonder veel poespas willen werken aan twee aspecten:

  • de motivatie van de leerling;
  • betere resultaten van de leerling.

Daarbij beloven we geen gouden bergen maar wel instrumenten waarmee u in uw lessen flinke winst  kunt boeken. Tijdens de dag werkt u met uw eigen methode en de volgende dag kunt u er in uw eigen lessen meteen mee aan de slag. De workshop is bedoeld voor docenten nieuwe onderbouw, vmbo en tweede fase.

Sectie en kwaliteit
Als u dat zelf al niet zou willen, dan vraagt de schoolleiding wel aandacht voor kwaliteitszorg. Een van de vele instrumenten die u op deze dag meekrijgt, is een eenvoudige, specifiek op wiskunde gerichte, enquête van twaalf vragen. Die vragen hebben enerzijds een directe relatie met uw lesgeven en anderzijds met de hoofdonderwerpen van deze dag: motivatie en resultaat.
U kunt de vragenlijst digitaal afnemen onder uw leerlingen. De resultaten van de verschillende sectieleden kunnen op veilige en anonieme wijze met elkaar vergeleken worden. Zo kan de sectie als geheel zien waar haar sterke en haar zwakke kanten zitten. De individuele docent kan per vraag zijn positie ten opzichte van zijn sectiegenoten bepalen.

Samenwerken
Tijdens de dag worden alle instrumenten stuk voor stuk behandeld.
Iedere deelnemer krijgt een boekje mee naar huis waarin elk instrument besproken staat.
Deze dag heeft voor u de hoogste opbrengst als u met zoveel mogelijk sectieleden komt. We stimuleren deelname dat door dalende deelnameprijzen bij inschrijving van meer leden uit dezelfde sectie.

De kosten bedragen € 295,-- . Per workshop. Daarbij is al het materiaal en een goede lunch inbegrepen.

Een tweede collega van dezelfde school krijgt € 20,-- korting, een derde collega € 40,-- en iedere volgende collega € 60,-- .


Direct inschrijven voor deze workshop